Zbožňujem talianku kuchyňu a musím uznať, že v našich reštauráciach len ťažko nájdete pizzérku v ktorej by sa pizza vyrovnala tej pravej z Talianska.
Ako to tí Taliani robia???
Občas doma zaexperimentujem a vytvorím vlastné pizzové dielo.
Vcelku ma baví miesiť cesto a hľadať čoho z chladničky by som sa ešte mohol zbaviť na prípravu tejto pochúťku.
Našiel som výborný recept na cesto a všetkým ho doporučujem. Takže tu ho máte…
CESTO
Potrebujeme:
600g hladkej múky
1 lyžičku cukru
kocku droždia
lyžičku soli
7 lyžíc olivového oleja
350 ml vody
A ideme na to! Zamiesenie cesta je jasné pre vätšinu gazdiniek, ale predsa ho poíšem.
Pripravíme si kvások z drožia, 2 lyžíc múky, cukru a vlažnej vody. Potom zmiešame kvások s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. .
Rozdelíme na 4 diely a môžeme plniť Pečieme v trúbe nastavenej na 250°C asi 10–15minút.
NÁPLŇ
Každému chutí niečo iné a pizza je ideálnym jedlom pre tých čo si chcú vybrať podľa svojich predstáv.
Pre mňa je ideálnou kombináciou náplň z kečupu, cesnaku, tuniaka, oliv a veľa syra (kľudne aj viacerých druhov).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára